Welke Maat Draagdoek is het Beste voor Jou?

Welke Maat Draagdoek is het Beste voor Jou?

Maten Draagdoek- BabyLerenDragen.nl

Je hebt de juiste soort doek gevonden, het materiaal wat je fijn vind, maar dan moet je op eens ook nog een maat kiezen! Bij de aanschaf van een draagdoek is dan ook een van de meest voorkomende vragen: “Welke maat heb ik nodig?”. Gelukkig is dit een stuk makkelijker dan je denkt! Ik heb hieronder daarom even een overzichtje voor je gemaakt. De maat van de doek is voor een beginnende drager onder andere afhankelijk van jouw kleding/confectiemaat. Dit staat dus los van de grootte van jouw kindje. Ook kunnen de maatvoeringen per merk enigszins verschillen, kijk dus altijd even naar de maattabel van het betreffende merk voor de zekerheid. Hieronder de meest gangbare maatvoering:


Maat 36 of lager

Draagdoek maat 5 is dan het meest geschikt. Meestal ligt de lengte van de draagdoek dan rond de 4,2 meter.


Maat 37 tot 44

Dan kun je het beste maat 6 voor de draagdoek kiezen. Dit is meteen ook de meest gekozen maat. Sommige merken verkopen dan ook alleen doeken in deze maat. De lengte van de doek ligt dan zo rond de 4,6 meter.


Maat 44 of hoger

Dan is maat 7 vaak de beste keus. Meestal heeft de doek dan vaak een lengte van 5,2 meter. Soms is een maat 7 ook fijn als je voor bepaalde soort knopen meer stof nodig hebt.


Overige Maten

Handig om te weten: indien je partner langer is, maar niet breder dan jij, kan hij hoogstwaarschijnlijk dezelfde maat gebruiken als jij. Als je wat meer gevorderd bent met dragen, kun je ook experimenteren met verschillende knopen die soms meer of minder stof nodig hebben. Dan zijn die verschillende maten toch ook wel erg handig. Check het artikel wat ik hierover heb geschreven (klik hier).

Hier nog even een samenvatting van de verschillende maten doeken met hun verschillende lengtes:

  • Maat 2: 2,6 meter
  • Maat 3: 3,2 meter
  • Maat 4: 3,6 meter
  • Maat 5: 4,2 meter
  • Maat 6: 4,6 meter
  • Maat 7: 5,2 meter


Wist je trouwens dat je tijdens het Premium Consult verschillende doeken kunt proberen? Zo kun je zien welke maat jou voor jou en je partner het prettigst is. Lees ook meer over de aanschaf van een draagdoek (klik hier).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.